Середа, 21 травня 2014 10:09

Шановні читачі!

Якщо вас зацікавлять матеріали перегляду, звертайтеся до Наукової бібліотеки, де вам допоможуть підібрати не тільки запропоновану літературу, а й літературу на будь-яку іншу тему. До вашої уваги пропонуємо нові видання. які надійшли до бібліотеки.

Адміністративне судочинство: навч. посіб / за заг. ред.. проф.. О.П. Рябченка. 2-ге вид., перероб. і доп. - Харьків: ХНУімені В.Р. Каразіна, 2014.304 с.

У навчальному посібнику на підставі існуючих теоретичних надбань та сучасних тенденцій розвитку адміністративного процесуального законодавства, законодавства про судоустрій, викладені теоретичні положення адміністративного судочинства в Україні.

Зміст

Вступ

1. Тематичний план навчальної дисципліни

2. Зміст навчальної дисципліни за темами

3. Тексти лекцій

Воловик О.А. Погляд на право і розвиток економіко–правового дискурсу: монографія. К.: Юрінком інтер, 2014.272 с.

Монографія присвячена дослідженню методологічних проблем. Що впливають на стан економіко-правової галузі знань  та відповідного правового регулювання , з'ясування  їх межконтинентальних історичних витоків та інституціональних факторів, що ускладнюють запровадженню альтернативних дослідницьких програм у пострадянський правовій науці.

Зміст

Розділ 1. Особливості та закономірності розвитку правової думки

Розділ 2. Стан пострадянського економіко-правового дискурсу.

Розділ 3. Можливі шляхи  економіко-правових досліджень: теоретико-методологічні проблеми та перспективи

Розділ 4. Прикладні аспекти використання неоінституціонального підходу та економічного аналізу права в економіко - правовій площині.

 

Механізми поліпшення підприємницького клімату в процесі реалізації економічних реформ в Україні /Я.В. Бережний, О.І. Кілієвіч, Д.В. Ляпін, Н.С. Медведкова. К.: НІСД, 2013.80 с.

Досліджено трансформаційні зміни в економіці України з погляду інституційних перетворень у національному господарстві після кризи.

Зміст

Вступ.

1. Трансформаційні зміни в економіці України після кризи

2. Механізми поліпшення бізнес-клімату у процесі реформ

3. Висновки

 

Оперативний облік  в органах ДПС України: посібник–довідник/

за заг. ред. В.Ф. Дейнеки. К.: Алерта, 2012.126 с.

У посібнику-довіднику авторським колективом викладено ведення оперативного обліку платежів до бюджету, складання звітності в органах державної податкової служби та інформаційний обмін між податковими й іншими державними органами.

Зміст

Розділ 1. Оперативний облік в платежів до бюджету, що контролюються ДПС України.

Розділ 2. Нарахування та погашення пені за платежами, що контролюються ДПС України

Розділ 3. Повернення помилково або надміру сплачених податків, зборів  платникам податків.

Розділ 4. Звітність в органах ДПС України  за результатами оперативного обліку.

Юрченко О.М., Бантишев О.М., Кузьмін С.А. Злочини проти життя та здоров'я особи. Науково-практичний коментар до розділу ІІ особливої   частини Кримінального кодексу України . К.: Паливода  А.В., 2013.176 с.

У роботі представлено науково-практичний  коментар до розділу ІІ особливої   частини Кримінального кодексу України . Розглянуто особливості та основні проблемні питання практичної кваліфікації цієї категорії злочинів.

Черніков Д.О. Модернізація системи державної підтримки суб'єктів господарювання в Україні: аналітична доповідь / Д.О. Черніков; за ред.  Я.а. Жаліла.К.: НІСД,2013. 48 с.

Висвітлено економічні та правові аспекти впровадження в Україні правил державної допомоги Європейського Союзу для стимулювання структурних перетворень в економіці.

Зміст

Вступ

1. Сучасні тенденції у сфері державної підтримки  суб'єктів господарювання в Україні.

2. Досвід і перспективи впровадження Європейських правил державної допомоги в Україні.